8 forskellige slags bjesk
I sommeren 2019 lavede jeg en lille video som handlede om 8 forskellige planter, man kunne bruge til kryddersnaps.
Her får du et overblik over hvilke planter jeg fortalte om.Rejnfan eller ormekrudt, kan sankes fra juli til september – Den lagres i 2-3 dage, helst ikke længere da den udskiller bitterstoffet tanacetin, derfor er det også en god idé at fortynde den inden brug.
Prikbladet perikon, et af kendetegnene er hvis man tager blomsterne og smuldre mellem fingrene, så får man rødvins farve på sine fingre. Den skal plukkes og tørres nogle dage, hvorefter man tager blomsterne af og lader dem lagre i 3-4 dage. Husk at fortynde den.
Klit-rose er en forholdvis sjælden plante som ofte findes langs med kysterne, eller i kystnære områder. Bærrene tørres nogle dage, derefter kan den lagres i en måneds tid, gerne længere.
Røllike skal også tørres nogle dage, derefter skal den lagre i 4-5 dage. Husk at fortynde den.
Revling eller sortbær som den også kaldes skal trække i 4-5 måneder, bærrene er bedst at plukke i juli.
Enebær er super lækre, og det er vigtigt at det er de mørkeblå bær du samler, de grønne bær kan give en smag af terpentin! Denne lagres i 1-2 uger!
Pors eller mose-pors som den også kaldes. Du kan bruge blade eller raklerne hvor den skal trække i 3-5 dage.
Den sidste plante er vand-mynte som kunne være interessant at prøve. Det er ikke en plante jeg har arbejdet med før, udover som te, men prøv dig frem.