Hjertemusling (Cerastoderma edule)

Hvis du tager en tur på stranden ved lavvande, kan du ofte støde på Hjertemusling (Cerastoderma edule), den ligger begravet ca 1-2cm under sandet, de større lidt længere nede, her stikker hjertemuslingen to adskilte ånderør op af vandet(Det ligner små øjne på sandbund.)

Du kan grave dem op med hænderne eller bruge en lille spade eller greb til at grave de fine hjertemuslinger op, lad de mindste blive liggende og tag kun de store. Der er ikke meget kød på hjertemuslinger men smager de helt fantastisk.

Vigtig information:

Når de er tilberedt, så brug kun de muslinger som åbner skallen af sig selv!(Smid dem ud som ikke åbner sig, de er højst sandsynligt døde.)

Hjertemuslinger er ofte fyldt med sand, så tag en spand med koldt havvand med hjem og lad dem stå i et par timer, her vil de udskille de meste af sandet som de har indtaget.

Hold dig til de “kolde” måneder september-maj, der kan ofte være algedannelse på de danske kyster om sommeren, så undgå at samle i perioder hvor der er udsendt varsling om algedannelse.

Hvis du vil bruge dine muslinger til en frisk skaldyrspasta, skal du prøve at dampe et par stykker for at se om der stadig er sand inden i. ellers får man sig en knasende oplevelse, hvis der er sand i muslingerne så damp i noget hvidvin, og tag muslingerne ud af skallen.

Tip:

Hvis du har børn med, så lav en lille konkurrence ud af det, hvem finder flest eller den største.

God fornøjelse.

Foto: Wikipedia

Kim arbejder til dagligt på Nordeuropas største akvarie - Nordsøen Oceanarium.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *